Visites






















CACiS presenta  dos vies d’acció  educativa per entendre l’arquitectura, el patrimoni i el paisatge  del seu entorn  més proper; Els Itineraris i La Visita  al forns de Calç i al seus nous usos.Les característiques del terreny, les edificacions i els usos  permeten  fer diferents  itineraris:A Itinerari d’interès naturalB Itinerari d’interès constructiuC Itinerari creatiuLa visita al Centre te dos recorreguts diferents ; La visita al patrimoni  de interès industrial i La visita a l’exposició temporal i les obres que diferents autors i autores han fet a l’espai natural.Aquests diferents itineraris es completen amb els tallers individuals i col·lectius escollits per les escoles .
 Itinerari visita exposició exterior
 La visita de les obres d’art  que estan  exposades en plena natura segueixen un itinerari establert;
endinsant-se en el bosc el primer lloc que es visita és l’obra /instal·lació de l’artista holandes Stefan Cools, aquesta obra parla del seu propi retrat  fet amb la tècnica de la pedra seca. Realitzat durant la seva estada a CACiS durant l’estiu del 2010.
En segon lloc un xilofon fet amb troncs , una obra interactiva que és molt divertida  i que forma part de l’obra de David Crowman músic canadenc que fa musica amb instruments fets amb materials naturals. Fins un total de més de 10 obres de caràcter efímer els visitants poden gaudir d'un itinerari ple de sorpreses en plena natura.

















 Itinerari visita dels forns de calç
Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat
· El Centre, CACIS, disposa de 4 infraestructures i espais exteriors:L’espai escènic ; antic cobert on s'emmagatzemava la llenya seca per abastir el foc de les cuites dels forns;
·  
L’espai escènic d’uns 40 m2 és una part existent que formava part de l’explotació minera on es guardaven antigament la llenya que es necessitava per cremar al forns. Actualment s’ha pavimentat i s’ha tret el sostre de uralita que hi havia. Permet fer concerts, teatre i activitats escèniques i/o relacionades amb les exposicions temporals.

· Els tres forns  que formen  l’edifici principal
· El dos forns  que van funcionar fins al 1955, forns industrials que actualment ha estat inclosa  pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, del Departament de Cultura de la Generalitat,  entre els 150 elements més destacats del Patrimoni Industrial de Catalunya. Com a reconeixement de la singularitat dels edificis i amb criteri d’autenticitat, de testimoniatge industrial, històric, social i arquitectònic,  de valor paisatgístic i territorial i de valor estètic i artístic.

La visita consta d’un recorregut  a partir del Forns  de calç, de la seva Historia  i usos.

 Itinerari visita d’art contemporani  i memòria
Espai expositiu
Edifici adjunt als Forns abans magatzem on es guardaven els sacs de calç i on hi havia els dipòsits d’aigua. Consta de dos nivells ; La sala gran o pis inferior l’espai d’exposicions temporals, durant l’any CACiS presenta una programació estable de 4 exposicions temporals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada